Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 12 z 12   [ Příspěvků: 117 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Polévky
PříspěvekNapsal: úte 22. led 2013 20:32:59 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
Lenka píše:
Znám několik receptů, kde se jíška dělá na začátku a vaří se celou dobu s polévkou..., asi je to komu co vyhovuje. Já moc nevařím, takže je mi to šumák :victory:

:yes: :hihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polévky
PříspěvekNapsal: úte 22. led 2013 20:37:30 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
některé recepty vyžadují jížku na začátku, třeba koprová omáčka - nejdřív udělám světlou jížku, pak zaliju vodou, smetanou a ochucuji koprem. Když se dává jížka nakonec a na začátku se už něco restuje, tak to je pak dvojí mastnota :noa:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polévky
PříspěvekNapsal: úte 22. led 2013 20:46:06 
Drbna
Drbna
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 22:47:41
Příspěvky: 738
Bydliště: Hradec Králové
koprovku dělám taky a s jíškou až na konec, ono fakt záleží na zvyku.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...
PříspěvekNapsal: ned 27. led 2013 21:59:00 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. led 2010 17:49:51
Příspěvky: 674
já dělám koprovku s jíškou na začátku, stejně tak rajskou, guláš...nu a polévky pokud možno nezahušťuju...navíc je dělám moc málo. A zrovna jsem dostala chuť na zelňačku :chichich:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...
PříspěvekNapsal: pon 28. led 2013 19:41:04 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
nooo joooo! zelňačku!!!! Ňááám!!


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...
PříspěvekNapsal: pon 06. kvě 2013 23:09:45 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. lis 2009 11:28:14
Příspěvky: 1464
Bydliště: 100 v ježatá
Jíška :dummy: neznám :noa: jediný co jsem naposledy uvařil byl motor :pcbum:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...
PříspěvekNapsal: sob 01. říj 2016 13:29:54 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
6 triků jak zachránit přesolené jídlo:

1. Tím nejjednodušším, ale zároveň skutečně účinným způsobem, který používají už celé generace, je přidání syrových brambor. S nimi polévku nebo jídlo asi patnáct minut povařte a pak je vyndejte. Více soli pojmou, když je nakrájíte na plátky nebo na kostky. U omáček je dobré bramboru nahrubo nastrouhat a asi deset minut povařit. Nakonec omáčku přeceďte přes jemný cedník. Podobně vám můžou posloužit i petržel, mrkev nebo kousky černého chleba.

2. Přesolený vývar lze velmi často zachránit přidáním tří až čtyř syrových bílků, které na sebe vážou sůl. Ty nechte v polévce srazit a následně ji ihned přeceďte. Pokud jste to se solí opravdu přehnali, povařte nejdřív ve vývaru nakrájené plátky syrových brambor a teprve pak použijte bílky.

3. I když to možná může znít divně, přesolenou polévku údajně zachráníte s kostkou cukru. Položte ji na lžíci, ponořte do polévky a vyndejte hned, jak se začne rozpouštět. Tento postup můžete opakovat několikrát. Cukr přebytečnou sůl pohltí.

4. Většinu přesolených omáček a také krémové polévky můžete zachránit přidáním zakysané smetany nebo bílého jogurtu. Tyto nakyslé mléčné výrobky slanou chuť výrazně zmírní.

5. Do příliš slané polévky ze zeleniny můžete zase přisypat větší množství nasekané čerstvé zelené petrželky. Ta nepříjemnou slanou chuť úspěšně zamaskuje.

6. Pokud jste do jídla zvrhli celou slánku, nezbývá vám nic jiného než uvařit další dávku, tentokrát ale úplně bez soli. Pak stačí přesolené a neslané jídlo smíchat a znovu společně povařit, aby se chutě dokonale spojily a sůl rovnoměrně rozložila.

Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3 ... edium=copy


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 12 z 12   [ Příspěvků: 117 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz