Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Grilovaná jídla http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=1006 |
Stránka 7 z 7 |
Autor: | Žabka [ čtv 07. črc 2011 11:50:50 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Grilovaná jídla |
Děláte mi chutě po dovče ho také objednám, neboť se to tu s Vámi jinak nedá vydržet |
Autor: | Bříško [ čtv 07. črc 2011 12:49:46 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Grilovaná jídla |
suru...mám radost,že vám chutná ...chce to hlídat a občas přidat nějakou větvičku,aby se to rozhořelo...taky to schovávám na mrazák,hlavně před sebou ...někdy dám část uvařit a to je taky dobrota..vývar pak použiji do vaření..... |
Autor: | Lenka [ sob 26. črc 2014 12:02:01 ] |
Předmět příspěvku: | Grilování |
My tuhle grilovali "veverku" a "oponku", nikdy jsem to nejedla a fakt je to výborné. Maso se jen sypalo, hezky šťavnaté a udělané tak akorát. Z každé strany 4 minuty, pak do alobalu s bylinkovým máslem na 5 min a hotovo. Řekla bych, že je to lepší jak svíčková. |
Autor: | swist [ ned 27. črc 2014 20:48:20 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
No jenom jestli ta veverka třeba nemňoukala... Dělám si srandu, amíci běžně jí veverky a jiné potvory, třeba sviště, jejichž kůži používají jako blánu na banjo... |
Autor: | Lenka [ pon 28. črc 2014 13:56:24 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Grilovaná jídla |
Veverka. Když je neočištěný, je to na první pohled trochu nevzhledný kus masa. Říká se mu veverka, hanger nebo (ve Francii) onglet a tvoří jej dva svaly spojené blánou. Je zavěšený pod páteří zvířete, v místech, kde má svíčková špičku, kousek od jater. Od nich "chytá" silnou kořeněnou chuť. Je to jeden z nejlepších a nejchutnějších svalů, který na krávě je. My jej grilujeme jako steak, ale klidně si dovedu představit, že by se pomalu pekl nebo brazíroval. Dnes jdeme do Čestru, tak si dám nějakou ňamku .... |
Autor: | swist [ sob 02. srp 2014 9:58:35 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Grilovaná jídla |
Aha tak to jsem nevěděl. Jak ale vidno v receptech, postupně se k veverce propracuju... |
Autor: | swist [ ned 17. črc 2016 16:00:14 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Grilovaná jídla |
Grilovaný Hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě 1balení Sedlčanský hermelín na gril 4lžičky dijonská celozrnná hořčice 2ks větší cibule 60g kompotované, čerstvé nebo mražené brusinky 3lžíce olej 2lžíce hnědý cukr 200ml světlé pivo sůl V hluboké pánvi nahřejte olej, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Zalijte pivem, podle chuti přisolte a odstavte. Hermelíny potřete hořčicí, posaďte do alobalu a na každý dejte ¼ cibule. Zakryjte ji kouskem pečicího papíru a zabalte do alobalu. Dejte na gril a pečte 5–7 minut z každé strany. Hotové sýry můžete při podávání doplnit listy salátu a pečivem. |
Autor: | swist [ čtv 18. srp 2016 10:05:12 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Grilovaná jídla |
Dipy ke grilování Dip z pečených paprik: červené papriky 2 ks nakládané jalapeños sušená rajčata 3 ks česnek 1 stroužek jarní cibulka, spodní část 1/2 ks šťáva z 1/2 citronu olivový olej 1 lžíce sůl, pepř Rajčatový dip: středně velká rajčata 4 ks šalotka 1 ks česnek 1 stroužek červená chilli paprička 1 ks čerstvý koriandr 1/2 hrsti špetka římského kmínu šťáva z 1/2 limetky sůl, pepř třtinový cukr 1/2 lžičky Jogurtový dip: bílý jogurt řeckého typu 200 g sterilované okurky 2 ks čerstvý kopr 1/2 hrsti šťáva z 1/2 citronu sůl, pepř olivový olej Dip z pečených paprik: příprava 30 minut Troubu rozehřejte na 250 °C program grilování. Papriky vložte pod gril a pečte ze všech stran do zčernání slupky. Po vyndání z trouby přikryjte horké papriky utěrkou, aby se zapařily, bude se vám lépe sundávat slupka. Následně papriky zbavte slupky a jádřince. Takto připravené papriky vložte do stolního mixéru. K paprikám přidejte všechny ostatní ingredience a nahrubo rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete pálivější, přidejte více jalapeňos. Rajčatový dip: příprava 5 minut Aby byl dip jemnější, zralá rajčata nejdříve nakrojte na spodní straně do kříže a lehce spařte ve vroucí vodě a zbavte slupky. Všechny ingredience vložte do stolního mixéru a rozmixujte do jemna. Chilli papričku přidávejte podle chuti, jestli chcete mít dip pálivější nebo ne, můžete vynechat. Finální dip by měl být lehce nasládlý. Jogurtový dip: příprava 5 minut Jogurtový dip je nejjemnější, finální chuť by měla být lehce nakyslá. Jogurt dejte do misky spolu s na drobno nakrájeným koprem. Sterilované okurky nakrájejte na menší kousky a vložte do misky k jogurtu. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu. Vše zakápněte olivovým olejem a společně dobře promíchejte. |
Stránka 7 z 7 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |