suru...pročetla jsem vše možné a nakonec si lák dělám podle sebe...
1,7l vody
5-7 kuliček nového koření
5-7 bobkových listů(podle velikosti,někdy jsou obrovské,tak méně)
150g soli
1/2-3/4 paličky česneku..zase podle velikosti....to si vyzkoušíš jak vám to chutná...
Dám vařit vodu s kořením..asi 10 min,pak přidám sůl,nechám ještě provařit a vypnu. Jak je to studené...protlačím do toho česnek a nastrkám tam maso...co se vleze do kastrolu
V nálevu to nechám 3-4 dny,úplně to stačí....pak nálev vylij a maso propláchni ve studené vodě a nechej okapat...pak můžeš udit
Udírnu si nejdříve roztop a dávej až do teplé.....Udím na těch 150°F...je tam i °C,ale dívám se na F...Na celé uzení mi stačí 1pytel grilovacího uhlí a ani se celý nespotřebuje.Chce to hlídat teplotu a třeba po 1hod přiložit 2-3 malé lopatičky toho uhlí....když mi to zdechá,přidám tam pár suchých větviček na rozhoření.....jestli budeš topit dřevem,musíš to více hlídat to hrozně hoří,ať z toho nemáš škvarek...takto tam přikládám asi 7-8 hod a pak to tam vždy nechám ještě v teple dojít do rána...hlídej vodu,ať se ti nevyškvaří..... jo a maso v nálevu mám v lednici.....nemusíš otáčet,když bude kousek čouhat,1x za den ho tam šťouchni...