Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 7   [ Příspěvků: 69 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Grilovaná jídla
PříspěvekNapsal: čtv 07. črc 2011 11:50:50 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: pon 20. dub 2009 22:19:54
Příspěvky: 1337
Bydliště: Královéhradecký kraj
Děláte mi chutě :Buuuu: po dovče ho také objednám, neboť se to tu s Vámi jinak nedá vydržet :chichich: :hmdik"


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grilovaná jídla
PříspěvekNapsal: čtv 07. črc 2011 12:49:46 
suru...mám radost,že vám chutná .tleskam: ...chce to hlídat a občas přidat nějakou větvičku,aby se to rozhořelo...taky to schovávám na mrazák,hlavně před sebou :hihi: ...někdy dám část uvařit a to je taky dobrota..vývar pak použiji do vaření.....


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grilovaná jídla
PříspěvekNapsal: ned 10. črc 2011 18:12:55 
domácí uzený sýr :biggrin: ....trochu jsem ho chladila ve vodě,tak je podkolenka mokrá, :biggrin: ale šel pěkně krájet i vlažný....z lednice bude lepší ....


Přílohy:
DSC03564.JPG
DSC03564.JPG [ 142 KiB | Zobrazeno 49 krát ]
DSC03570.JPG
DSC03570.JPG [ 131.64 KiB | Zobrazeno 47 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Grilování
PříspěvekNapsal: sob 26. črc 2014 12:02:01 
Keliška.
Keliška.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. zář 2010 19:45:31
Příspěvky: 2215
Bydliště: Praha
My tuhle grilovali "veverku" a "oponku", nikdy jsem to nejedla a fakt je to výborné. Maso se jen sypalo, hezky šťavnaté a udělané tak akorát. Z každé strany 4 minuty, pak do alobalu s bylinkovým máslem na 5 min a hotovo. :yes: Řekla bych, že je to lepší jak svíčková.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 27. črc 2014 20:48:20 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
No jenom jestli ta veverka třeba nemňoukala... :hihi:

Dělám si srandu, amíci běžně jí veverky a jiné potvory, třeba sviště, jejichž kůži používají jako blánu na banjo... :cry2:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grilovaná jídla
PříspěvekNapsal: pon 28. črc 2014 13:56:24 
Keliška.
Keliška.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. zář 2010 19:45:31
Příspěvky: 2215
Bydliště: Praha
Veverka. Když je neočištěný, je to na první pohled trochu nevzhledný kus masa. Říká se mu veverka, hanger nebo (ve Francii) onglet a tvoří jej dva svaly spojené blánou. Je zavěšený pod páteří zvířete, v místech, kde má svíčková špičku, kousek od jater. Od nich "chytá" silnou kořeněnou chuť. Je to jeden z nejlepších a nejchutnějších svalů, který na krávě je. My jej grilujeme jako steak, ale klidně si dovedu představit, že by se pomalu pekl nebo brazíroval.

Dnes jdeme do Čestru, tak si dám nějakou ňamku .... :music:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grilovaná jídla
PříspěvekNapsal: sob 02. srp 2014 9:58:35 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Aha tak to jsem nevěděl. :heart: Jak ale vidno v receptech, postupně se k veverce propracuju... :haha:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grilovaná jídla
PříspěvekNapsal: ned 17. črc 2016 16:00:14 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Grilovaný Hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě

1balení Sedlčanský hermelín na gril
4lžičky dijonská celozrnná hořčice
2ks větší cibule
60g kompotované, čerstvé nebo mražené brusinky
3lžíce olej
2lžíce hnědý cukr
200ml světlé pivo
sůl

V hluboké pánvi nahřejte olej, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Zalijte pivem, podle chuti přisolte a odstavte.

Hermelíny potřete hořčicí, posaďte do alobalu a na každý dejte ¼ cibule. Zakryjte ji kouskem pečicího papíru a zabalte do alobalu.

Dejte na gril a pečte 5–7 minut z každé strany. Hotové sýry můžete při podávání doplnit listy salátu a pečivem.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Grilovaná jídla
PříspěvekNapsal: čtv 18. srp 2016 10:05:12 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Dipy ke grilování

Dip z pečených paprik:
červené papriky 2 ks
nakládané jalapeños
sušená rajčata 3 ks
česnek 1 stroužek
jarní cibulka, spodní část 1/2 ks
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej 1 lžíce
sůl, pepř

Rajčatový dip:
středně velká rajčata 4 ks
šalotka 1 ks
česnek 1 stroužek
červená chilli paprička 1 ks
čerstvý koriandr 1/2 hrsti
špetka římského kmínu
šťáva z 1/2 limetky
sůl, pepř
třtinový cukr 1/2 lžičky

Jogurtový dip:
bílý jogurt řeckého typu 200 g
sterilované okurky 2 ks
čerstvý kopr 1/2 hrsti
šťáva z 1/2 citronu
sůl, pepř
olivový olej

Dip z pečených paprik: příprava 30 minut Troubu rozehřejte na 250 °C program grilování. Papriky vložte pod gril a pečte ze všech stran do zčernání slupky.

Po vyndání z trouby přikryjte horké papriky utěrkou, aby se zapařily, bude se vám lépe sundávat slupka. Následně papriky zbavte slupky a jádřince. Takto připravené papriky vložte do stolního mixéru.

K paprikám přidejte všechny ostatní ingredience a nahrubo rozmixujte.

Dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete pálivější, přidejte více jalapeňos.

Rajčatový dip: příprava 5 minut Aby byl dip jemnější, zralá rajčata nejdříve nakrojte na spodní straně do kříže a lehce spařte ve vroucí vodě a zbavte slupky.

Všechny ingredience vložte do stolního mixéru a rozmixujte do jemna.

Chilli papričku přidávejte podle chuti, jestli chcete mít dip pálivější nebo ne, můžete vynechat. Finální dip by měl být lehce nasládlý.

Jogurtový dip: příprava 5 minut Jogurtový dip je nejjemnější, finální chuť by měla být lehce nakyslá. Jogurt dejte do misky spolu s na drobno nakrájeným koprem.

Sterilované okurky nakrájejte na menší kousky a vložte do misky k jogurtu.

Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.

Vše zakápněte olivovým olejem a společně dobře promíchejte.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 7   [ Příspěvků: 69 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz