Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 8 z 8   [ Příspěvků: 74 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 08. kvě 2017 0:06:41 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Spagetti Carbonara 3

špagety (1 balík)
250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku
4 žloutky
slaninu s velkým podílem masa
parmazán
pepř, sůl

V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme do chladničky a použít je můžeme například při pečení.

Parmezán si nastrouháme na struhadle najemno. Tímto voňavým sýrem opravdu nešetříme. Nastrouhaný ho dáme do větší misky. Slaninu si nakrájíme na menší kousky a pak ji opražíme na pánvi.

Nyní nastává to kouzlo. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget a mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota. Osolíme ji a opepříme.

Mezitím se nám uvařili špagety "all dente," které přidáme do pánve. Ulpí li na nich trochu vody, nevadí.

Za stálého míchání hmotu ze žloutků a parmazánu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát. Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme bazalkou. Dobrou chuť.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: úte 19. zář 2017 16:34:43 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Krémové špagety s cuketou a žampióny

jeden velký balíček špaget
1 velké balení čerstvých žampiónů
2 větší cukety
2/3 hrnečku hrášku
2 žloutky
2 stroužky česneku
2 větvičky tymiánů
sůl a koření dle chuti
parmezán
1/4 šálku smetany

Nejprve si připravte jeden velký hrnec se špagetami, žampióny, nakrájenou cuketou, hráškem, prolisovaným česnekem a tymiánem.

Celou tuto směs poté zalijte 4 a 1/2 šálky vody a dochuťte solí a kořením dle Vaší chuti.

Počkejte, než se voda začne vařit a poté teplotu snižte na tu nejmenší. Vaření by Vám mělo zabrat cca 8 až 10 minut, zkrátka dokud nebudou špagety aldente. Nezapomeňte vše důkladně promíchávat.

Nakonec si připravte mísu, ve které smíchejte smetanu, žloutky a nastrouhaný parmezán. Výslednou směs poté přilijte do hrnce se špagetami, zamíchejte a můžete podávat.


Přílohy:
2017-09-14-3114.jpg
2017-09-14-3114.jpg [ 613.46 KiB | Zobrazeno 25 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: sob 16. bře 2019 15:15:37 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Pesto z para ořechů a rukoly

SUROVINY (4–6 PORCE)
para ořechy 1 hrnek (120 g)
piniové oříšky 1/2 hrnku (50 g)
avokádo 1 a 1/2 ks
rukola 2 velké hrsti (50 g)
čerstvá bazalka 1 velká hrst (30 g)
šťáva z 1 a 1/2 citronu
olivový olej 8 lžic
těstoviny penne 500 g
mladá cuketa 2 ks
brokolice 1 hlávka
vyloupaný hrážek (mražený) 1 a 1/2 hrnku (225 g)
sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP
Vložte para ořechy a piniové oříšky do kuchyňského robotu a mixujte asi minutu, dokud se zcela nerozemelou. Pak přidejte oloupané avokádo, rukolu, lístky bazalky, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Znovu promixujte, dokud se nevytvoří jemné a krémové pesto.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, tak aby byly al dente – na skus.

Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte cuketu na tenké plátky a brokolici na malé kousky, dejte je na pánev, zakápněte olivovým olejem a přidejte sůl a pepř. Restujte 5–7 minut, dokud není zelenina hotová.

Hrášek vložte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a sceďte.

Hotové těstoviny smíchejte s pestem, hráškem a orestovanou zeleninou.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 14. říj 2019 13:20:01 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Sicilské pesto s Ricottou a vlašskými ořechy

Ingredience pro 4 osoby
100 gr Čerstvá ricotta
60 ml Olivový olej extra panenský
50 gr Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
40 gr Vlašské ořechy
2 ks Rajčata
20 gr Rajčatový koncentrát
15 gr Bazalka
1/2 ks Stroužek česneku
špetka Sůl

POSTUP
Vložte ořechy, česnek a rajčata do kuchyňského robotu a mixujte asi minutu, dokud se zcela nerozemelou. Pak přidejte sýry, lístky bazalky, olivový olej, sůl a pepř. Znovu promixujte, dokud se nevytvoří jemné a krémové pesto.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 8 z 8   [ Příspěvků: 74 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz