doporučené potraviny
* tuky: celkovou spotřebu tuků snížit, * ryby: všechny ryby grilované, vařené v páře, uzené, odstranit tučnou kůži, vhodné jsou zejména treska, filé, okoun, štika, pstruh, * maso: krůta, kuře, telecí, králík, zvěřina, mladé jehněčí, * polévky: netučný vývar, zeleninové polévky, * mléčné výrobky: netučné podmáslí, acidofilní mléko, kefír, biokys, netučný tvaroh, jogurt s nízkým obsahem tuku (do 1,5%), vaječný bílek, * ovoce, zelenina, luštěniny: veškerá čerstvá i mražená zelenina, velmi vhodné jsou luštěniny (fazole, čočka, hrách), kukuřice, brambory vařené nebo pečené ve slupce, veškeré čerstvé nebo sušené ovoce, konzervované ovoce bez cukru, * pečivo a obilniny: celozrnný (tmavý) chléb, ovesné vločky, müsli výrobky, vlákninové křupky, ovesná kaše, nízkovaječné těstoviny, křehký chléb, rýže, celozrnné výrobky, dalamánky, pečivo z tmavé mouky, * dezerty: želé, ovocná vodová zmrzlina, pudinky z odtučněného mléka, ovocné saláty, * ořechy: vlašské, lískové ořechy, mandle, pečené kaštany, * nápoje: čaj, překapávaná nebo instantní káva, voda, nízkokalorické nealkoholické nápoje, * drezinky, koření: koření všeho druhu, jogurtové drezinky,
·
|