Abych to shrnul, co se událo:
V sobotu jsme s Blackstonem chtěli udělat aktualizaci fóra = operaci, při které se nahrají novější soubory fóra, umožnující nové nebo bezpečnější nebo stabilnější fungování.
Příspěvky, témata a pod. jsou uloženy v SQL databázi mimo forum.
Jenže - při aktualizaci je třeba nejdříve aktualizovat databázi, aby odpovídala nové struktuře fóra . Protože jste holky ukecané
, má databáze docela dost velkou velikost a při operaci upgrade vypršely časové limity povolené pro takovou operaci. To mělo za následek poškození a museli jsme udělat obnovu ze zálohy, kterou jsme si předem udělali. Protože ale i záloha byla neúplná (opět díky timeoutu), nedocílil jsme ničeho.
Dlouhým nočním a ranním studiem jsem zjistil, proč se to děje a co to způsobilo. Jenže dostupná záloha je už jen u poskytovatele webhostingu na gigaserver.cz . V neděli ráno jsem požádal o obnovu, kterou ale udělali až v pondělí odpoledne a bohužel blbě (nebo spíš vůbec
). Ačkoliv jsem žádal opakovaně o řádnou obnovu, tak ji neprovedli, nechal jsem si dnes v poledne poslat zálohy a ručně jsem databázi rozsekal na menší kousky a ručně to nahrál na SQL server a forum už jede.
Bohužel ale jste přišly o psaní z pátku a soboty. Je mi líto, ale už to nepůjde obnovit.
Co dál: nový vstupní portál = rozcestník (made by Klubka&Blackstone) jste už viděly, stejně jako chat, který asi ještě dozná nějakých změn. Jakmile se podaří udělat aktualizaci fóra, zmizí chat z fóra (protože zbytečně nafukuje databázi) a i fórum dostane nový vzhled . Samozřejmě si opět budete moci vybrat
Tak Vám přejeme pohodu a klid v plkání Klubka & Blackstone & Catman