Změnit velikost textu
Právě je pát 24. dub 2026 12:26:06

Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Škola...,zkoušky...
PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:16:17 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka

catman píše:
Kdekdo říká, že na placené škole je to za účast - prdlajs, dusí nás docela dost. Z 28 začínajících nás je naposledy bylo 18 :(

já jsem taky na placené škole, a i učitelé, kteří přednáší i na jiných školách říkají, že naše je těžší než ostatní veřejné školy...takže asi tak.
Jsem v druhém semestru navazujícího a je toho taky dost, ale naštěstí nás nutí dělat v průběhu semestru, takže nám nekupí seminárky na teď, děláme většinou projekty, nebo případové studie, a postupně odevzáváme v průběhu semestru dílčí úkoly.....ale zase je to záhul furt....
teď máme ještě dva týdny a potom to vypukne....nejhorší je, že jak je nás málo, je na každou zkoušku jen jeden termín, takže máš smůlu, když se ti nehodí - jsou teda na každou zk tři, ale když chceš mít jistotu, že budeš moct jít na opravu, nemáš prostě navybranou....
jsem na www.savs.cz

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:27:03 
Drbna
Drbna

Tak já si představovala navazující magisterské jako víc v pohodě než bakalářské (zvlášť na škole kterou studuji je největší problém ukončit bakaláře), ale od začátku roku mám víc práce než na bakaláři. taky je to člověku tak nějak blbý to flákat, když je nás v ročníku na oboru pár.......
Jinak já studuji fyziku zde : www.mff.cuni.cz ale jsem úplně normální :hihi:
Jinak co se týče úrovně soukromých škol - některé jsou asi takové jako s epovídá, ale určitě tam budou i kvalitnější a těžší (navíc jsou jistě i obory které je možné studovat jen na soukromých školách nebo v zahraničí). A koneckonců, ani veřejné vŠ leckdy nemají valnou úroveň a nevyhnou se skandálům - viz aktuální kauza z plzeňských práv. Takže Vám věřím že se můžete při studiu dost slušně zapotit.......
tribit píše:
nejhorší je, že jak je nás málo, je na každou zkoušku jen jeden termín, takže máš smůlu, když se ti nehodí - jsou teda na každou zk tři, ale když chceš mít jistotu, že budeš moct jít na opravu, nemáš prostě navybranou....

takhle to naštěstí u nás nefunguje, na jednom předmětu jsme jen tři a máme každý solo vypsaný termín :) Z toho jsou dva předtermíny ;). Přece jenom je nás málo a vyučující jsou rádi, že někoho nového na katedře vůbec mají.

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:29:02 
Drbna
Drbna

catman píše:
teda holky, jste poněkud vpředu, mě čekají první zápočty a zkoušky a nějak nestíhám...haldy práce, psaní, učení :( .
První ročník bakalářského na http://www.vsp.cz . Kdekdo říká, že na placené škole je to za účast - prdlajs, dusí nás docela dost. Z 28 začínajících nás je naposledy bylo 18 :(

To máte pomalu horší úmrtnost než my. Nás na bakaláři začínalo 97 a končilo nás po třech letech 37. Ještě 10 lidí si prodloužilo o rok studium (neměli nějakou zkoušku) a zbytek odpadl......

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:31:51 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka

tak my máme úmrtnost dost tragickou, na bc. nás začínalo 200 a končilo v termínu cca 40....

jinak od nás po bc. odešlo hodně lidí do Liberce na TUL - je to tam lehčí, a "blbečkové", kteří odpadli už v průběhu, odešli taky do Liberce na VŠ Karla Engliše, kde září a mají samý jedničky a červený diplomy...takže asi tak...někde je to fakt jen za ty prachy...

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:34:12 
Drbna
Drbna

tribit píše:
tak my máme úmrtnost dost tragickou, na bc. nás začínalo 200 a končilo v termínu cca 40....

jinak od nás po bc. odešlo hodně lidí do Liberce na TUL - je to tam lehčí, a "blbečkové", kteří odpadli už v průběhu, odešli taky do Liberce na VŠ Karla Engliše, kde září a mají samý jedničky a červený diplomy...takže asi tak...někde je to fakt jen za ty prachy...

Přesně. prostě u nás je co se týče vysokých škol spíš kvantita než kvalita.....Chtělo by to zredukovat počet ale dohlédnout na kvalitu.

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:40:48 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka

přijde mi, že dneska má titul kdekdo, kdo si to jen může dovolit někde zaplatit školný.... a samozřejmě jako studentce soukromý školy mi vadí postoj veřejnosti s k nim, že je to všude zadarmo...fakt není, mám kamarády na spoustě veřejných škol, a podmínky máme mnohdy těžší, látku tu samou, mnohem víc praktických příkladů, projektů atd...platíme si i za to, že máme krásnou budovu, v každý učebně nejmodernější vybavení, software, který nám všude závidí, když přijede někdo přednášet z VŠE,tak jen závidí.......byla jsem teď na konferenci na univerzitě v Budějovicích, a když jsem viděla ty záchody, tak to byla fakt síla...... za tohle si fakt ráda připlatím... :hruza:

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:49:15 
zakladatel
zakladatel

hm, nás učí pan profesor K. ekonomii, je super, myslím, že je fakt dobrý, napsal nějaká scripta, nakreslil spousty grafů, na kterých vše perfektně vysvětlí. Ale u zkoušek je prý taky vyžaduje :( . Když jsem slyšel, jak študenti na UTB, co má filiálku v Prostějově, studují ekonomii, mají tam 3-4 grafy a obsah studia snad co my za jeden měsíc, tak si říkám, že těch vysokoškoláků bude za chvíli plný trh a vzdělání opět žádná výhoda . A úroveň znalostí...hrůza

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:51:37 
Drbna
Drbna

tribit já Ti rozumím. kdyby u nás nebyla taková žízeň po titulech tak nebudou ani problémy. takhle si leckdo bez titulu ani neškrtne (na co potřebují úředníci titul?) a když nemá na učení buňky tak se to snaži nějak obejít. A doplácejí na to pak i Ti, kteří poctivě makají ať už jsou na jakékoliv škole......

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:55:02 
Drbna
Drbna

catman píše:
hm, nás učí pan profesor K. ekonomii, je super, myslím, že je fakt dobrý, napsal nějaká scripta, nakreslil spousty grafů, na kterých vše perfektně vysvětlí. Ale u zkoušek je prý taky vyžaduje :( . Když jsem slyšel, jak študenti na UTB, co má filiálku v Prostějově, studují ekonomii, mají tam 3-4 grafy a obsah studia snad co my za jeden měsíc, tak si říkám, že těch vysokoškoláků bude za chvíli plný trh a vzdělání opět žádná výhoda . A úroveň znalostí...hrůza

Jojo, bakalář už nestačí, magistr pomalu taky přestává stačit.......je tu přetitulováno aniž by se někdo snažil porovnat co kdo pro ten titul udělal. Třeba já jsem stejný bakalář jako kámoš který studuje ekologii na přírodověďárně a půlku studia strávil v hospodě.........Navíc jak říkám, dnes se titul vyžaduje i tam kde dle mého vůbec není potřeba........

Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:57:09 
Skorodrbna
Skorodrbna

Bc.Alca píše:
tribit já Ti rozumím. kdyby u nás nebyla taková žízeň po titulech tak nebudou ani problémy. takhle si leckdo bez titulu ani neškrtne (na co potřebují úředníci titul?) a když nemá na učení buňky tak se to snaži nějak obejít. A doplácejí na to pak i Ti, kteří poctivě makají ať už jsou na jakékoliv škole......

jenže nejhorší je, že ti úředníci ten titul ani nechtějí, ale je to nařízení z vrchu, jinak budou odejduti a nahrazeni tím, kdo ten titul má... Já tím, že jsem byla na dálkovým, tak jsem se s těma lidma setkala a věř, že z toho nadšení nebyli. Dělat si titul v padesáti není žádný med. Na druhou stranu zas jich bylo hodně z oboru, takže to měli jednodušší než mi mimo obor....Ale co vím, tak většina z nich by tam dobrovolně nelezla

Profil E-mail  

Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další