Mikyska píše:
Jsem z těch lidí, kteří se rádi vrací na stejné místo, kde jim bylo dobře.
My to máme taky tak.
Po těch letech co jezdíme na stále stejné místo, už nás tam lidi poznávají a z dálky nás zdraví!
Na trhu, který je dvakrát týdně, dostáváme ochotně vzorky sýrů, salámů a sušených mas na ochutnání a pak následuje ochutnávka vín. S tím vinařem a jeho paní již máme takové vztahy, že mu vozíme na ochutnávku česká/moravská vína - vždy alespoň jednu lahev... Místní rybář/trhovec má pro nás taky slabost, nejen že vždy sáhne jinam a dostaneme lepší, ale loni, když viděl že je má paní těhotná a ryby jí zrovna nevoní, tak se slovy "ta teď nemůže" nám vše nachystal a vykostil... Tedy až na krevety, ty se musí loupat až těsně před přípravou... Nebo jdeme kolem restaurace, pozdravíme se s majitelem a vrchním číšníkem a ten číšník nám hlásí: "přijďte ve čtvrtek, budou čerstvý ryby, nebo v úterý na skopový..."
Já to nechápu, ať začnu vyprávět cokoliv, zase skončím u jídla...